• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Організація харчування дітей в ЗДО№164

/Files/images/IDPO_4_Deti.jpg


Примірне

двотижневе меню

на літньо-осінній період

2020-2021 навчальний рік

/Files/images/меню 001.jpg

І тиждень ІІ тиждень
ПОНЕДІЛОК ВИХІД (гр.) ПОНЕДІЛОК ВИХІД (гр.)
СНІДАНОК ЯСЛА САД СНІДАНОК ЯСЛА САД
1 2 3 4 5 6
Омлет *стор.496 30 60 Яйце варене*стор.496 20 40
Каша гречана розсипчата стор.507 100 120 Каша арнаутка в’язка стор. 427 100 120
Овочі за сезоном стор.359,466 30 40 Овочі за сезоном стор.359,466 30 40
Чай стор.512 150 180 Чай стор.512 150 180
Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/10 Хліб пшеничний * з вершковим маслом 25/5 45/10
СНІДАНОК ІІ СНІДАНОК ІІ
Фрукти свіжі стор. 440-441 50 85 Фрукти свіжі стор.440-441 50 85
ОБІД ОБІД
Цибуля 8 10 Сік овочевий стор.439 40 50
Суп вермішельний стор.373 150 200 Суп гороховий з грінками стор.375 150/10 200/15
Ковбаса відварена стор.489 50 70 Сосиска відварена стор.489 50 70
Капуста тушкована стр.497 100 110 Овочеве рагу 125 150
Кисіль з фрукти стр.518 120 150 Кисіль з фрукти стр.518 120 150
Хліб пшеничний* 30 50 Хліб пшеничний* 20 35
Хліб житній 15 20 Хліб житній 15 20
ПІДВЕЧІРОК ПІДВЕЧІРОК
Вареники ліниві зі сметаною (прокип’яченою) стор.494 110/20 135/30 Сирники зі сметаною (прокип’яченою) стор.493 105/15 120/20
Кавовий напій на молоці*стор.513 150 180 Какао на молоці *стор.514 150 180
ВЕЧЕРЯ ВЕЧЕРЯ
Гуляш курячий стор.395 - 70 Оладки печінкові стор.481 - 70
Каша вівсяна в’язка стор.507 - 120 Макаронні вироби відварні стор.505 - 120
Овочі за сезоном стор.359 - 40 Овочі за сезоном стор.359 - 40
Хліб пшеничний* - 60 Хліб пшеничний* - 60
Сік фруктовий стор.439 - 150 Сік фруктовий стор.439 - 150
ВІВТОРОК ВИХІД ВІВТОРОК ВИХІД
СНІДАНОК ЯСЛА САД СНІДАНОК ЯСЛА САД
Молочний вермішельний суп *стор.429 150 200 Суп молочний вівсяний* стор.503 150 200
Чай стор.512 150 180 Чай стор.512 150 180
Хліб пшеничний* з вершковим маслом та сиром твердим 30/5/10 50/10/15 Хліб пшеничний* з вершковим маслом та сиром твердим 30/5 45/10/ 15
СНІДАНОК ІІ СНІДАНОК ІІ
Фрукти свіжі стор.440-441 50 85 Фрукти свіжі стор.440-441 50 85
ОБІД ОБІД
Цибуля 8 10 Часник 4 5
Борщ буряковий стор.360 150/3 200/5 Суп болгарський стор.372 150/3 200/5
Оладки печінкові стор.481 50 70 Котлета куряча стор.478 50 70
Каша ячна в’язка стор.427 100 120 Каша пшенична в’язка стор.506 100 120
Салат з овочів стор.359 40 50 Салат з овочів стор.359 40 50
Сік фруктовий 100 150 Сік овочевий 100 150
Хліб пшеничний* 20 30 Хліб пшеничний* 15 23
Хліб житній 10 20 Хліб житній 11 20
ПІДВЕЧІРОК ПІДВЕЧІРОК
Плов із курячим м’ясом стор.403 120 160 Оладки печінкові стор.481 50 70
Овочі за сезоном стор.359 30 40 Капуста тушкована стор.497 100 110
Пиріжок з яблучним повидлом стор.435 60 70 Пиріжок з фруктою стор.435 60 70
Кавовий напій на молоці* стор.513 150 180 Кавовий напій на молоці* стор.513 150 180
Хліб пшеничний* 15 20 Хліб пшеничний* 10 20
ВЕЧЕРЯ ВЕЧЕРЯ
Сосиска відварена стор.489 - 70 Ковбаса відварена стор.489 - 70
Пюре картопляне* стор.499 - 150 Макаронні вироби відварні*стор.505 - 120
Ікра овочева стор.500-502 - 50 Ікра овочева стор.500-502 - 50
Ряжанка - 180 Ряжанка - 180
Кондитерські вироби(вафлі,печиво,пряник) - 60 Кондитерські вироби(вафлі,печиво,пряник) - 60
Хліб пшеничний* - 60 Хліб пшеничний* - 60
СЕРЕДА ВИХІД СЕРЕДА ВИХІД
СНІДАНОК ЯСЛА САД СНІДАНОК ЯСЛА САД
Яйце варене стор.496 20 40 Омлет стор.496 30 60
Каша пшенична в’язка стор.508 100 120 Каша вівсяна в’язка стор.507 100 120
Ікра овочева стор. 500-502 40 50 Ікра овочева стор.500-503 40 50
Чай стор.512 150 180 Чай на молоці стор.512 150 180
Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/10 Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/10
СНІДАНОК ІІ СНІДАНОК ІІ
Сік фруктовий стор.439 50 80 Фрукти свіжі стор.440-441 50 85
ОБІД ОБІД
Часник 4 5 Цибуля 8 10
Борщ український* стор.468 150/3 200/5 Суп з галушками*стор.472 150 200
Зрази картопляні (з курячим м’ясом) стор.483 130 190 Печеня по – домашньому ( з курячим м’ясом) стор.396 110 170
Овочі за сезоном стор.466 30 40 Овочі за сезоном стор.466 30 40
Компот з фрукти стор.515 120 150 Компот з фрукти стор.515 120 150
Хліб пшеничний* Хліб житній 30 15 50 20 Хліб пшеничний* Хліб житній 30 15 50 20
ПІДВЕЧІРОК ПІДВЕЧІРОК
Запіканка сирна зі сметаною* стор.493 110/15 140/20 Сирне суфле зі сметаною*стор.414 110/15 125/20
Какао на молоці*стор.514 150 180 Какао на молоці*стор.514 150 180
ЧЕТВЕР ВИХІД ЧЕТВЕР ВИХІД
СНІДАНОК ЯСЛА САД СНІДАНОК ЯСЛА САД
Суп молочний пшоняний *стор.385 150 200 Молочна манна каша* стор.503 150 200
Чай стор.512 150 180 Чай стор.512 150 180
Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/10 Хліб пшеничний* з вершковим маслом 27/5 50/10
СНІДАНОК ІІ СНІДАНОК ІІ
Сік овочевий стор.439 50 80 Сік фруктовий стор.439 50 80
ОБІД ОБІД
Цибуля 8 10 Часник 4 5
Суп крупяний* стор.373 150 200 Борщ буряковий стор.360 150/3 200/5
Тюфтельки м’ясні стор.479 50 70 Котлети м’ясні смажені стор.386 50 70
Макаронні вироби відварені* стор.505 100 120 Каша пшоняна в’зка стор.408 100 120
Ікра овочева стор. 500-502 40 50 Салат з овочів стор.356,465 40 50
Компот з фрукти стор.515 120 150 Компот з фрукти стор.515 120 150
Хліб пшеничний* 15 25 Хліб пшеничний* 15 30
Хліб житній 10 20 Хліб житній 10 15
ПІДВЕЧІРОК ПІДВЕЧІРОК
Риба тушкована з овочами стор.491 50 70 Риба тушкована з овочами стор.491 50 70
Пюре картопляне стор.499 110 150 Картопля відварена з маслом 110 150
Овочі за сезоном стор.466 30 40 Овочі за сезоном стор.466 30 40
Кавовий напій на молоці* стор.513 150 180 Кавовий напій на молоці* стор.513 150 180
Хліб пшеничний* 20 25 Хліб пшеничний* 15 15
ВЕЧЕРЯ ВЕЧЕРЯ
Омлет стор.496 - 30 Яйце відварне стор.496 - 20
Овочеве рагу стор.497 - 150 Макаронні вироби відварені стор.505 - 120
Чай стор.512 - 180 Ікра овочева стор.501 - 50
Фрукти свіжі - 50 Чай стор.512 - 180
Хліб пшеничний* - 60 Фрукти свіжі - 80
Хліб пшеничний* - 60
П’ЯТНИЦЯ ВИХІД П’ЯТНИЦЯ ВИХІД
СНІДАНОК ЯСЛА САД СНІДАНОК ЯСЛА САД
Каша молочна манна* стор.503 150 200 Суп молочний рисовий* стор.382 150 200
Чай стор.512 150 180 Чай стор.512 150 180
Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/10 Хліб пшеничний* з вершковим маслом 30/5 50/9
СНІДАНОК ІІ СНІДАНОК ІІ
Фрукти свіжі стор.440-441 50 85 Сік фруктовий стор.439 50 80
ОБІД ОБІД
Морква 20 30 Морква 20 30
Щі зі свіжої капусти стор.365 150/3 200/5 Борщ український стор.468 150/3 200/5
Котлета рибна в томатному соусі стор.409 50 20 70 30 Тюфтельки рибні* стор.492 50 70
Каша пшоняна в’язка стор.507 100 120 Каша арнаутка в’язка стор.427 100 120
Салат з овочів стор.356 40 50 Салат з овочів стор.464 40 50
Кисіль з фрукти стор.515 120 150 Кисіль з фрукти стор.515 120 150
Хліб пшеничний* Хліб житній 25 13 42 20 Хліб пшеничний* Хліб житній 20 19 40 21
ПІДВЕЧІРОК ПІДВЕЧІРОК
Макаронні вироби з твердим сиром* стор.506 105/12 130/19 Макаронні вироби з твердим сиром*506 105 12 130 19
Ікра овочева стор.500-502 40 50 Ікра овочева стор.500-502 40 50
Кондитерські вироби (вафлі,печиво,пряник)* 60 Кондитерські вироби(вафлі,печиво,пряник)* 40 60
Кавовий напій на молоці 150 180 Кавовий напій 150 180

Примітки

Беручи до уваги можливість випадків відсутності необхідних продуктів харчування, допускається заміна однієї страви на іншу, взяту з цього примірного двотижневого меню.

Заміна основних продуктів за їх відсутності здійснюється відповідно до додатку 8 постанови КМ України від 22 листопада 2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами), таблиці норм зміни продуктів за енергоцінністю.

Овочі (сік) до обіду видаються за такою вагою:

цибуля: ясла – 0,008гр,садок - 0,010; сік томатний: ясла – 0,040,садок – 0,050; морква: ясла – 0,020,садок - 0,030; часник: ясла -0,004, садок -0,005.

До першихстрав можливе (за наявності) додавання укропу та петрушки – 0,002 гр.

* Страви які містять алергени.

Під час розроблення примірного двотижневого меню на літньо-весняний період 2018 року було використано наступну літературу:

«Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», упорядники Н.В.Омельяненко, Ю.Б.Баранова, К.В.Алєксєєнко, Л.Л.Рябчун. Київ, «МЦФЕР-Україна», 2014.

«Питаниедетей», М.И.Снигур, З.Т.Корешкова.Киев, «РАДЯНСЬКА ШКОЛА», 1988.

Кiлькiсть переглядiв: 172

Коментарi